Scholingsprojecten Burkina Faso

beursleerlingen uit Bobo Dioulasso

De jaarlijks terugkerende grote bijeenkomst van wat nu de V!VE familie is gaan heten

Beurzen
Begonnen met 24 meisjes in 2001, zijn er ieder jaar meer kinderen die met een beurs van V!VE naar school kunnen gaan. Inmiddels gaan elk jaar 100 leerlingen met een beurs van V!VE naar middelbare scholen in Bobo Dioulasso; we streven naar 75% meisjes en 25 % jongens. Sommige leerlingen krijgen bijles als dat nodig blijkt te zijn. Een klein aantal leerlingen volgt een beroepsopleiding aan een technische school. Inna Bayé en Loté Gnoumou begeleiden dit beurzenproject.
Daarnaast volgen elf leerlingen met behulp van een V!VE beurs een universitaire opleiding.

Niet alle leerlingen zijn gebaat bij een algemene schoolopleiding.
Toen de ambachtsschool van Moctar Salamatao in 2009 opende, heeft V!VE drie jongens en één meisje in staat gesteld om een drie-jarige technische studie te volgen. Dit is een samenwerkingsproject met Stichting M.O.E.T.

‘Chaine de l’espérance’, is een vrouwenorganisatie die ca twintig meisjes in een naaivakopleiding begeleidt. Behalve naaivakken krijgen ze algemene kennis in taal en rekenen en seksuele voorlichting. De meisjes komen uit een streng islamitisch milieu. Vaders vinden het doorgaans niet nodig om hen naar de middelbare school te sturen. Met deze tweejarige vakopleiding kunnen zij later voor zichzelf werken.

Alfabetisering
Voordat vrouwen van V!VE een microkrediet krijgen gaan ze eerst naar een alfabetiseringscursus.

Meer informatie over Burkina Faso.

Gogme Web Services